احمد ضیا سروری
آنچه در جنگ غزه متمایز از همه چیز است، تلفات سنگین انسانی و خسارت نظامی و اقتصادی وحشتناک رژیم اشغالگر اسرائیل است. کارشناسان مسائل منطقه باور بر این اند، که رژیم اشغالگر سه چیز را نمی تواند تحمل کند. تلفات نیروها، خسارت اقتصادی و طولانی شدن جنگ؛ مسائلی که در جنگ غزه هر سه مورد آن تا حال اتفاق افتاده است. در جنگ غزه رژیم اشغالگر با هیچ دولتی طرف نیست، بلکه تنها دو گروه مقاومت فلسطین است که با تجهیزات اندکی که دست ساخت خود آنها میباشد، در حال نبرد است. با همین تجهیزات خیلی ابتدای نیروهای مقاومت فلسطین به دست آورد های بزرگی نائل گردیده است، دست آورد هایی که در صورت تداوم این جنگ ماشین جنگی رژیم اشغالگر فلج و حتا هستی این کشور ساختگی را تا سرحد نابودی خواهند کشاند.
آنچه که سران رژیم اشغالگر و حامیان متحجر غربی اش را حیرت زده کرده است، ایستادگی شدید مجاهدین مقاومت فلسطین است که با وجود ریختن هزاران تن بمب های مختلف النوع و اعزام هزاران نیروی پیاده تا دندان مسلح، کوچک ترین خلل در صف مقاومت و ظرفیت نظامی آنها ایجاد نشده است. اما بر خلاف محاسبات و شعار های کاذب حکام رژیم اشغالگر و حامیان غربی اش مبنی بر دوام جنگ الی سرکوب آخرین نیروی مقاومت، تا حال چرخ این جنگ نابرابر به سود مقاومت فلسطین چرخیده و الی شصت و هشتمین روز این جنگ مقاومت توانسته است، بیشتر از ۹۰۰ تانک مرکاوای ۴، نفر بر، وسایط زرهی، بولدو زر و بیل تخنیکی رژیم اشغالگر را به طور کلی یا جزئی منهدم نماید.
از سوی دیگر طوفان الاقصی آنقدر برای نظامیان اشغالگر سنگین بود، که روزنامه عبری زبان (یدیعوت آحارونوت) اعتراف کرد، که حماس در حمله هفتم اکتوبر نه تنها سازمان های اکتشافی و امنیتی اسرائیل را غافلگیر کرد، بلکه در زمینه دفاعی نیز حیثیت و جایگاهی نظامی اسرائیل را که در منطقه از حمایت های هنگفت مالی، نظامی و تسلیحات پیشرفته کشور های غربی بر خوردار است، به خاک یکسان نماید.
این روزنامه می افزاید، حماس توانست روشهای دفاعی مختلف و متنوعی را در نبرد با رژیم اسرائیل به کار گیرد.
از آغاز نبرد طوفان الاقصی، شمار نظامیان کشته شده اشغالگر، بنابر نشر منابع اسرائیلی حدود ۱۵۰۰ نفر تخمین زده شده که حدود ۴۰۰ نفر آن نظامیان بوده است. از سوی دیگر منابع مقاومت، شمار نظامیان کشته شده در جنگ غزه را بیشتر از این آمار می داند، که یکی از اسناد صحت این ادعا، دفن اجساد ۵۰ نظامی این رژیم طی یک روز در یک قبرستان مربوط به یهودی ها در اورشلیم اشغالی میباشد.
چیزیکه کار شناسان جنگی حوزه خاورمیانه با استناد از منابع معتبر و رسانه های داخلی اسرائیلی از تلفات رژیم اشغالگر می گویند هولناک تر از آن است که دستگاه های تبلیغاتی رژیم اشغالگر می گویند. آنها معتقد اند که ۱۹ در صد از کل نیروهای که در حمله زمینی غزه اشتراک داشته، تا حال به جهنم سوق داده شده اند.
در نتیجه ناکامی مفتضحانه، در جهت دستیابی به هیچ یکی از اهداف این جنگ نابرابر، طی اقدامی تازه، رادیو ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرد که ۷ تیپ زرهی از غزه شامل تیپ ۵۵۱ و تیپ ۱۴ ذخیره و سه تیپ آموزشی از شمال غزه (بیت الحنون)، جایکه از آغاز تهاجم اسرائیل بیشترین ضربات کوبنده را متقبل گردیده، بیرون شده اند. در تازه ترین مورد دیگر به روز سه شنبه ۲ جنوری گردان های ۸۷۱۷ نیروی دفاعی نیز غزه را ترک کرده است. روزنامه نیویارک تایمز نوشته است که این خروج به هدف کاهش مصارف جنگی صورت گرفته است.
اصل ماجرا از این قرار است که اسرائیل در حال نوشیدن جام شکست نظامی و اقتصادی غیر قابل جبران خود است. بدون شک گستاخی و اظهارات متکبرانه نتانیاهو از واقعیت های عینی جنگ غزه سنگ فرسخها فاصله داشته و این بلند پروازی وی منجر به بی ثباتی سیاسی که در تاریخ این کشور مصنوعی پیشنیه ندارد، گردیده است.
از جانب دیگر، روزنامه الشرق الاوسط ۳ شنبه ۲ جنوری اعلان کرد که اسراییل و آمریکا بر خروج تدریجی از غزه به توافق رسیده است. این تنها یک روز پس از آن صورت می گیرد که کشتی طیاره بر آمریکای (جرالد فورد)، که در آب های مدیترانه بعد از حمله غافلگیرانه هفتم اکتوبر توفان الاقصی به هدف حفظ اسرائیل مستقر گردیده بود، در روز های آینده منطقه را ترک خواهند کرد. سینتکام آمریکا دلیل این عقب گرد را تلاشی برای جلوگیری از گسترش جنگ و حفظ آرامش در خاورمیانه گفته است.
اما این چرخش و رویکرد عجولانه را از دید قواعد پذیرفته شده ای جنگی به بررسی بگیریم، به جز از یک شکست مفتضحانه برای رژیم اشغالگر و حامیان متحجر غربی اش، هیچ چیزی دیگر بوده نمی تواند.